Diversity Development – Jusan Hamilton zou de eerste zwarte race -directeur worden voor Daytona 500

door Chase Wilhelm nascar.com

Terwijl NASCAR in een nieuw tijdperk voor de sport luidt, bereidt Cup Series -race -regisseur Jusan Hamilton zich voor om zijn eigen geschiedenis te schrijven in Santos Laguna Thuisshirt de Daytona 500 van zondag (14.30 uur ET, Fox, MRN, SiriusXM NASCAR Radio).

Wanneer chauffeurs de groene vlag nemen voor de Great American Race, wordt Hamilton de eerste Black Race -regisseur in Daytona 500 History. Hij zal ook gewoon de derde verschillende Daytona 500 -racedirecteur zijn, omdat 1988, die in die periode lid wordt van David Hoots en Tim Bermann.

“Een heel gelukkige prestatie voor mij persoonlijk,” vertelde Hamilton aan NASCAR.com. “Ik heb altijd gezegd, terwijl ik op deze reis in NASCAR ben gaan werken en bijdraag aan de sport waar ik een passie voor heb gehad omdat ik een kind was, dat ik op een positieve manier wilde bijdragen. Beide bij het helpen leiden van de sport, dus we zijn voorbereid op de toekomst en het bereiken van een nieuw publiek als we verhuizen naar dat doel om de sport te laten groeien. ”

Het 10-jarige beroep van Hamilton in NASCAR Racing Operations is een reeks van het afbreken van diversiteitsbarrières. In juli 2018 op Pocono Raceway werd hij de eerste Black Race -regisseur in de Cup -serie. In maart 2017 nam Hamilton de teugels van Race Control Booth Boca Juniors Thuisshirt voor een Xfinity Series -race op Car Club Speedway.

Geschiedenis schrijven in de Daytona 500 zou zeker met druk komen, maar hij is gericht op het gebruik van eerdere kennis van andere Daytona -races die in de afgelopen jaren duren, communiceren met zijn team en het bestuderen van aantekeningen om te garanderen dat hij zo voorbereid mogelijk is.

“Zolang ik het gevoel heb dat ik het juiste werk erin heb gestoken, gaat het veel meer om het uitvoeren van het uitvoeren en dat is waar ik nu het beste op ben gericht,” zei Hamilton.

Wanneer hij naar de voorzitter van de racedirecteur gaat op de beroemde 2,5-mijls Superspeedway in de vele prestigieuze race van NASCAR, hoopt hij dat het laat zien dat een beroep in de sport binnen handbereik is en paden veel meer beschikbaar zijn voor degenen die denken dat het geen mogelijkheid is.

“Voor mij is het een prestatie dat ik veel werk heb gesteld en veel moeite om te groeien en te bouwen als racedirecteur,” zei Hamilton. “Ik hoop dat het extern gewoon een positief voorbeeld geeft voor anderen die interesse hebben in motorsport die afkomstig zijn uit een diverse achtergrond of een achtergrond die je meestal niet noodzakelijkerwijs zou resulteren in motorsport of een passie voor motorsport hebben zoals ik . ”

Hamilton’s passie voor racen begon op jonge leeftijd. Op 10 -jarige leeftijd droomde hij ervan om te concurreren in de Daytona 500 en een hoog niveau van succes te hebben op het eerste niveau. Hij groeide op met racen-karts en kleine sprints en studeerde uiteindelijk af aan wekelijkse sportman gemodificeerde auto’s rond Upstate New York, won races en strijden om spoorkampioenschappen in het proces.

Hoewel de levenslange visie om te concurreren in het NASCAR National Series Realm op dat moment niet mogelijk was, koos Hamilton ervoor om zijn rijcarrière te beëindigen, een graad van marketingcommunicatie en sociologie behaalde aan het Ithaca College. Na de universiteit verdiende Hamilton een public relations stage bij Watkins Glen International. Later accepteerde hij een positie in het NASCAR -drive voor diversiteitsstageprogramma met een focus op race -operaties.

“Je realiseert je niet echt hoe al die ervaring op dit niveau kan bijdragen, maar ik ben blij te kunnen zeggen dat het heeft en de graden waar racen me naar toe bracht op de universiteit, heb ik nog steeds het gevoel dat ik Borussia Dortmund Thuisshirt die elke dag gebruik,” zei Hamilton . “Of het nu gaat om de drive voor diversiteitsprogramma, het beheren van relaties met onze uitzendpartners, racebanen en concurrentie wanneer het betrekking heeft op de evenementenschema’s en alle operaties die daarin ingaan. Als het niet was om te racen, zou ik niet op dat pad zijn. Hoewel ik dankbaar ben dat ik het doel en de richting heb gevonden die ik deed, erg dankbaar voor de tijd dat ik opgroeide. Het geeft me echt de basis waarmee ik kan doen wat ik vandaag doe. ”

Nu beheert Hamilton de Drive for Diversity Program en heeft hij als racedirecteur gediend voor een aantal Cup-, Xfinity- en Camping World Truck Series -evenementen vanwege begin 2017. Hij crediteert kansen om de sport te zien vanuit concurrentie, bedrijf en fanhoeken als een groot Deel aan het opzetten voor succes tot op de dag van vandaag.

“Er zijn veel geweldige mensen in deze sport waar ik het leuk mee heb om mee te werken en om van te leren en dan die ervaring te kunnen nemen en die op dit niveau toe te passen als racedirecteur,” zei Hamilton. “Ervoor zorgen dat het product dat we daar op zondag hebben geplaatst, een product is dat de hoogste integriteit heeft, goed georganiseerd is zoals we deden voor de botsing en de manier waarop alles werd beheerd. Dat is het essentiële onderdeel voor mij, gewoon echt in staat zijn om al die jaren van ervaring toe te passen, zelfs voordat ik op NASCAR werkt, op dit niveau. ”

Hoewel het uitvoeren van een vlekkeloze race hoog op de prioriteitenlijst staat voor zijn eerste Daytona 500 als race -regisseur, is het doel van Hamilton om een rolmodel te zijn, terug te denken aan dagen opgroeien toen mensen zich afvroegen waarom een kind uit New Yorknull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *