10 Odd Foods die lopers eten

Lopers kunnen eten. Als je ooit vrienden of familie hebt geschokt door je gezicht te vullen voor, tijdens of na een lange termijn, welkom bij de club! Je fans begrijpen het gewoon niet. Er gebeurt iets wanneer u voor langere afstanden traint en uw wekelijkse kilometers toeneemt, u begint voedsel anders te zien. “Toen ik professioneel rende, zou ik alles eten om het beter te doen”, zegt Fitbit -ambassadeur Ryan Hall. “Voedsel is een prestatiebevorderende stof.” Hij geeft het aan – Hall heeft drie maaltijden en drie snacks per dag gegeten, plus een middernachtsnack, om te voorkomen dat ze te veel afvallen tijdens het trainen. En hoezeer hij ook van superfoodzalm en zoete aardappelen houdt, sommige van die voedingskeuzes werden een beetje veel meer … ongebruikelijk.

Uit de mentaliteit van atleten die echt en echt aan voedsel als brandstof beschouwen, hier zijn slechts enkele van de vreemde en geweldige voedingsmiddelen die lopers eten.

Chips en pretzels voor een snelle zoutlik

Aardappelchips zijn niet te eigenaardig, maar toeschouwers zijn misschien geschokt om zakken junkfood te zien flauwvallen halverwege de marathon. Atleten hebben zout nodig, en chips en pretzels zijn een snelle manier om natrium aan te vullen. Geen schaamte als je het zout van die krakeling zuigt, het achtervolgt met een paar slokjes water en daarheen ga.

Rennen op jelly beans & gummy beren

Dan zijn er de Candy Bowls op koers. Wanneer atleten eenvoudige koolhydraten nodig hebben, STAT, duidt op suiker! Je kunt sportsupplementen krijgen in bonen- en gummy-vorm, maar sommige mensen rennen graag op ouderwets snoep.

Zal rennen voor chocolade snoepjes en bars

Voor chocoholics kunnen nootachtige bars en snoepjes de plek raken. Licht en gemakkelijk te pakken, ze bieden suiker, een klein eiwit en een sprenkel zout. Het is niet zo anders dan een sandwich met pindakaas en jam, toch?

Bietensap als ontbijt

Duursporters gaan allemaal over bieten, omdat studies cardiovasculaire voordelen hebben aangetoond voor fietsers, hardlopers en andere atleten. In plaats van de wortels of greens te eten, slurpen veel atleten het sap. Olympische marathonloper Shalane Flanagan maakt een ochtendsmoothie die een schokkende kleur heeft.

Pucker-waardige taart kersensap

Niet zoet, maar zure kersensap heeft ontstekingsremmende eigenschappen, die pijnlijke spieren en snelheidsherstel kunnen kalmeren. Sommige hardlopers pakken voor en na trainingen in plaats van ibuprofen te knallen.

Augurkensap, alstublieft

Ooit een atleet gezien die na de training van een augurkpot dronk? Die pekel is een andere zoute truc om natrium op te nemen. Eén studie suggereerde dat de azijn ook kan helpen met spierkrampen. Zorg ervoor dat je het verdubbelt met een glas water om het natrium in evenwicht te brengen.

Cola voor cafeïne -duivels

Terwijl velen van ons moeten stoppen met het drinken van suikerachtige frisdrank (een ultra-verwerkt Schalke 04 Thuisshirt voedsel!), Swigpapierbekers vol met platte cola nog steeds met triatleten. Gelovigen beloven dat de suiker en cafeïne hen een verbetering geven door die harde laatste kilometers.

Sushi rijst op een rol

Beweeg over pasta-Rice is ook populair voor het laden van koolhydraten en sushi is de beste combinatie van koolhydraten plus eiwit. Veel marathonlopers maken er een pre-race diner van en het is bekend dat ultra-marathoners het op de weg opeten. Als de gedachte aan rauwe vissen uw maag flip-flop doet flipt, zijn de voordelen ook rijstballen en cakes inpakken.

Zoete aardappelen om te gaan

Ryan Hall wikkelt zoete aardappelen in folie voor een snack onderweg. “Ik doe alsof ik een burrito eet als ik vreemde blikken in een vliegtuig krijg,” haalt Hall Hall op. “Maar zoete aardappelen zijn een van de beste koolhydraten die een hardloper kan eten, met een lage glycemische index en krappeighting kalium.” Andere lopers laden aardappelpuree in plastic zakjes. Natuurlijk, ze zouden waarschijnlijk mooier zijn naast een gebraden diner, maar het werkt voor basiskoolhy’s op de vlucht.

Last but Never Ment: Liver

“Ik liep onlangs het huis binnen om te zien dat mijn vrouw Sara runderlever in de blender stopte”, zegt Hall. “Ik probeer altijd vreemd voedsel, maar het smaakte vrijwel zoals je je zou voorstellen. Eén hap was genoeg voor mij. ” Afstandlopers kauwen op lever voor ijzer, en de zalen hebben geprobeerd het in melk, yoghurt en andere marinades te weken om zijn sterke smaak te temmen. “Ik heb nog steeds geen manier gevonden om daadwerkelijk plezier te hebben in het eten van lever”, geeft Hall toe. “Maar voedsel is brandstof, dus het moet naar beneden gaan.”

Voor alle duidelijkheid: niemand suggereert dat u zich concentreert op chips, snoep en frisdrank in de aanloop naar uw volgende race. Op de lange termijn is er geen vervanging voor goede voeding. Maar het beleid is anders voor sportvoeding, en vooral na veel kilometers of uren, hebben ze de neiging om te buigen. Als een vreemd eten voor u werkt, kies het dan! En als je een vriend of teamgenoot een hap ziet halen uit iets bizarlijks, geef haar een high five. Soms moet je eten wat er nodig is om over die finishlijn te komen.

Deze informatie is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor Yokohama F. Marinos Thuisshirt medische diagnose of behandeling. U mag deze informatie niet gebruiken om een gezondheidsprobleem of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. Neem altijd contact op met uw arts voordat u uw dieet verandert, uw slaapgewoonten wijzigen, supplementen nemen of een n beginnenEW Fitness -routine.

Becky Duffett

Becky Duffett is een bijdragende voedingsredacteur voor Fitbit en een lifestyle -schrijver met een passie voor goed eten. Een voormalige Williams-Sonoma-kookboekredacteur en afgestudeerd aan de San Francisco Cooking School, Bayer 04 Leverkusen Thuisshirt ze heeft tientallen kookboeken en vele recepten bewerkt. City Living heeft haar in een spinverslaafde veranderd – maar ze zou nog steeds liever op een paard rijden. Ze woont in de schattigste buurt in San Francisco, brengt weekends door op de boerenmarkt, probeert te lezen bij de bakkerij en het roosteren van grote diners voor vrienden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *