Southwestern Law School Blog Spotlights Sport Law Professor Jeff Birren

door Matthew J. Downen ’20
Entertainment beat

De competentie van professor Birren werd benadrukt in twee recent gepubliceerde artikelen in Sports Litigation Alert, een op abonnement gebaseerde sportwetnieuws.

Professor Birren’s Sports Law Journey begon in 1980 toen hij werd aangenomen in een instapfunctie voor front-office door de Oakland Raiders. In 1981 werkte hij aan een proces met betrekking tot de NFL, de Raiders en de Los Angeles Memorial Coliseum Commission. Professor Birren’s ervaring met het werken met de invloedrijke advocaten van Lasky, Joseph L. Alioto en Max Blecher leidde tot zijn wens om een juridische opleiding te volgen. Professor Birren woonde ‘s avonds ambitieus naar Southwestern en werkte fulltime met de externe raad van het team. Hij pochte meer rechtszaalervaring bij het afstuderen dan de meeste advocaten in decennia. Vervolgens werd hij in 1985 de eerste interne advocaat van de Raider en werd hij na 12 jaar van toegewijde dienst aan de organisatie gepromoveerd tot algemeen adviseur.

Een van de meest recente tijdschriften van professor Birren omvatte het controversiële probleem van voormalige NFL -spelers die staatsarbeiderscompensatie ontvingen voor hun aanzienlijke letsel tijdens het spelen voor buitenstaatorganisaties. Een overgrote meerderheid van de voormalige spelers bevindt zich bijna verlamd, of lijdt aan traumatische hersenletsel die hun dagelijkse leven tot op zekere hoogte veranderen. Spelers helaas in deze positie zijn mentaal en fysiek niet in staat om te werken of een normaal leven te leiden, waardoor ze uit wanhoop dwingen om compensatie te zoeken.

Professor Birren’s periodieke vlekkeloos verklaart de jurisdictionele strijd tussen compensatieprogramma’s van de staatsarbeiders, spelers en hun potentiële organisaties. Het artikel toont de wettelijke controverse tussen voormalig NFL -speler en Los Angeles inwoner Larry Tripplett en de Indianapolis Colts. Professor Birren verwoordde de ingewikkelde analyse van de rechtbank van het contract van Larry Tripplett om te bepalen of de staat Californië al dan niet bevoegd was over dit trauma -geval met letsel die opgelopen was tijdens het spelen voor de veulen. Tegengestelde partijen betwisten of de contracten onderhandelingen, opstellen of daadwerkelijke ondertekening ondertekening jurisdictie hebben gecreëerd. Uiteindelijk merkt professor Birren op dat wanneer de werkelijke overeenkomst is ondertekend, bepaalt welke staat jurisdictie heeft, geen eerdere onderhandelingen of rekening houdend met rekening houden.

In een voortdurende strijd om spelersrechten sluit professor Birren dit periodiek met de verklaring van “men vraagt zich af hoeveel in afwachting van soortgelijke gevallen net werd afgeschermd door de gepubliceerde Tripplett -mening.” Hoeveel spelers die een vergoeding zoeken in de poging om een normaal leven te leiden, zijn net in het donker achtergelaten te midden van deze beslissing? ”

Het tweede periodiek van professor Birren betrof de aantrekkingskracht van Anselmo v. Grossmont-Cuyamaca Community College District en is een morph van collegiale sport- en onrechtmatige daad. Professor Birren schetste de problemen die zich voordoen wanneer een bezoekende speler tijdens het spelen een blessure oploopt vanwege onvoldoende veldomstandigheden. Hij uitte zijn verontwaardiging over de vastberadenheid van de rechtbank dat een thuisteam wordt geïmmuniseerd door claims van een bezoekende team en bepaalt duidelijk de factoren die door het hof van beroep zijn geïmplementeerd voor een opkomst van actie. De zaak werd teruggestuurd naar een beproeving dat universiteiten een plicht van de nare zorg verschuldigd zijn voor het bezoeken van deelnemers.

Zolang er controversiële kwesties met betrekking tot sport en rechten blijven ontstaan, kunt u garanderen dat professor Birren zijn kennis en vaardigheden op het gebied van spelen zal presenteren.

Wanneer u niet schrijft voor sportrjecten, is professor Birren gedurende de zomer te vinden die zijn wijsheid op Zuidwestelijke studenten projecteert terwijl hij sportrecht geeft. De cursus omvat de bestuursorganen van de sportindustrie, samen met arbeidsrecht, contractenrecht, concurrentie of antitrustwetgeving en dekt problemen die zich zullen voordoen binnen professionele organisaties zoals de NFL, NBA, NFL, MLA en de UFC enz.

Klik hier voor meer informatie Real Madrid Thuisshirt over de Sports Law Course van professor Birren.

Het originele bericht zoals het in Gremio Thuisshirt de Uruguayaans Voetbalelftal Thuisshirt blog verscheen, is hier te vinden:

Deel dit:
Facebook
Twitter
E -mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *